Procés Constituent Berguedà-Ripollès (PC) ha fet una crida per tal d'aconseguir reunir les almenys cent persones que el proper Onze de Setembre es plantaran a la rotonda del logotip de la Patum, a la cruïlla entre la carretera de Sant Fruitós i el passeig de la Pau, abans de l'acte central de la Diada, per reivindicar l'arrelament ciutadà al nou país.

Tal com ja va avançar aquest diari el 12 d'agost, PC portarà a terme una performance que sota el nom d'"Arrelament" i a través del conegut i controvertit performer Abel Azcona, resident al Konvent, reivindica la pertinença, l'arrelament a un país per esdevenir una persona completa. L'acte s'inspira en els pensaments de la malaguanayada filòsofa francesa d'origen jueu Simone Weil.

Ahir, Ernst Krose, membre del PC, juntament amb la regidora d'ERC Ermínia Altarriba, van presentar l'acte. Consistirà en el fet que cent persones vestides de negre es plantin literalment amb escorces i terra al mig de la rotonda a 2/4 de 4 de la tarda. Krose va fer una crida perquè els berguedans participin en aquest acte i els va convidar a portar una mica de terra com a símbol del nou país. Les persones que vulguin fer de voluntaris, ja sigui per participar a l'acte o també per ajudar a muntar els sacs amb les escorces i el repartiment de la terra a l'interior de la rotonda, poden adreçar-se a l'entitat a través del correu: organitzacio@procesconstituent.cat o bé trucant al telèfon 679 918 451.

Teresa Forcades a Berga

Com a prèvia al seu acte de la Diada, PC ha organitzat una xerrada per debatre sobre "Quin país necessitem?". L'acte tindrà lloc el dilluns 5 de setembre a les 7 de la tarda, al Pavelló de Suècia de la ciutat. Hi participarà Teresa Forcades en nom de PC i la diputada Anna Simó, d'ERC. Per la CUP hi intervindrà l'exdiputat Josep Manel Busqueta. Fonts de l'organització van aclarir que a l'acte s'hi ha convidat exclusivament representants de partits d'esquerres. Podem ha declinat participar a l'acte, segons fonts de PC.