La Patum és sinònim d'aglomeracions. En els primers salts de la Patum Completa de la nit, la plaça està repleta de persones que es no es volen perdre un esdeveniment que consideren únic per la commemoració del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Però sobretot s´hi veuen persones de la mateixa ciutat i d'altres poblacions properes de la comarca. La festa està sent multitudinària tot i celebrar-se en ple mes de setembre, en una data allunyada del seu calendari habitual.

Amb la Patum Completa d'avui, les celebració del centenari va més enllà del fet religiós i converteix l´efemèride en una commemoració popular que els mateixos berguedans -amb tots els actes que estan tenint lloc aquests dies- s´han encarregat de dotar de significat perquè sigui recordat durant anys.

Totes i les fortes precipitacions de la tarda a Berga, l'amenaça de pluja s'ha dissipat abans d'iniciar els salts a la plaça. La Patum Completa ha començat puntual a les nou del vespre i és previst que acabi ben entrada a la matinada, aproximadament a dos quarts de 3. Avui es viurà una Patum com la que se sol celebrar dijous i diumenge de Corpus, amb dos salts de plens i els tirabols per posar el punt i final a la festa.