El cap de files del grup municipal de CiU Antoni Biarnés celebra «la rectificació de la CUP». L'executiu té intenció d'assumir el darrer projecte per construir un espai expositiu de la festa tal i com ha explicat la regidora de Festes Mònica Garcia a Regió7. «Recordem que en la campanya de les eleccions municipals varen desqualificar la nostra proposta (que era precisament aquesta) i varen apostar per convertir la plaça de Sant Pere en un "museu de la Patum a l'aire lliure".

Nosaltres seguim creient que cal un espai expositiu digne per a una Festa que és Patrimoni de la Humanitat i que seria un gran reclam turístic durant tot l'any. Sembla que finalment ens donen la raó».

Antoni Biarnés ha advertit al govern de la CUP que «per fer realitat aquest centre d'interpretació, caldrà anar a buscar finançament fora, per descomptat, però també caldrà destinar-hi recursos municipals. Això sí, es pot fer en un termini de temps prou ampli per tal que resulti assumible per a l'Ajuntament. Allò més important és que cada any s'avanci una mica en la realització del Centre, enlloc d'esperar a construir-lo tot d'un cop».

El grup municipal de Convergència ha instat l'executiu «a trobar una solució el més aviat possible per a conservar en condicions la comparseria patumaire i per a fer-la visitable». La comparseria roman des de les pasades festes del Corpus als baixos de l'edifici consistorial perquè la Casa de la Patum tenia goteres i també tèrmits i s'està treballant per solucionar-ho.«Això urgeix i no pot esperar a què el Centre d'Interpretació estigui acabat» ha indicat Biarnés.