La concentració que l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural organitzen a Berga per a la pròxima Diada ja és plena, segons van informar anit en un comunicat. I van afegir que ahir mateix van acabar d'omplir els deu trams que formaran la manifestació del passeig de la Pau de Berga, que és una de les cinc ciutats, a més de Salt, Lleida, Tarragona i Barcelona, on aquest any les forces sobiranistes tornaran a reclamar el dret a decidir de Catalunya. Ara l'organització deriva els inscrits de les comarques de la Catalunya Central a les concentracions de Salt i Lleida.

Tot i informar que s'ha omplert Berga, el comunicat no especificava quantes persones s'han inscrit al passeig de la Pau, escenari de l'acte central de la Diada a la ciutat. Per la seva banda, fonts de l'ANC de Berga van declinar donar aquesta xifra. Inicialment la previsió era rebre entre 40.000 i 50.000 persones. Tanmateix, dilluns en la roda de premsa de presentació dels actes, els organitzadors van informar que l'elevat ritme d'inscripcions de 1.000 persones per dia feia preveure que se superarien les 60.000 persones.

Dilluns mateix, fonts consultades per aquest diari van indicar que fins llavors s'havien inscrit 23.000 persones. En funció de l'experiència organitzant altres Diades, els responsables de la cita multipliquen els preinscrits per tres per calcular la xifra final d'assistents a l'acte. Això podria explicar que s'hagin tancat les preinscripcions perquè amb les persones apuntades i les que es preveu que hi assistiran sense inscripció s'hauria completat la capacitat disponible a la capital de Berguedà.

En declaracions a Regió7, Manel Escobet, secretari nacional de l'ANC per la Setena Regió, va explicar anit que "havia arribat un punt que hi havia una inscripció molt gran i per això s'ha tancat". Escobet va dir que de moment no es donaran xifres oficials .

D'altra banda, Òmnium i l'ANC fan una crida als habitants del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre a apuntar-se a la de Tarragona, la convocatòria amb menys afluència a hores d'ara.