El proper cap de setmana, el patrimoni cultural i arquitectònic del Berguedà participarà a la iniciativa europea de les Jornades Europees del Patrimoni, una proposta per a difondre i conservar el patrimoni cultural, fomentar la màxima visibilitat i descobrir aquest llegat excepcional que és el patrimoni arquitectònic i natural.

En el cas del Berguedà, inclouran un gran ventall de propostes gratuïtes per fomentar el coneixement, el respecte pel patrimoni i aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

Així, durant el dissabte 17 de setembre, es podran visitar de manera gratuïta: la Torre de l´Amo de Viladomiu Nou a Gironella, l´Església Romànica de Sant Vicenç d´Obiols a Avià, l´Església Romànica de Sant Quirze de Pedret a Cercs, l´Església de Sant Vicenç de Rus a Castellar de N´hug, l´Església de Sadurní de Rotgers a Borredà, Monestir de Sant Llorenç, Mina de Petroli de Riutort i Castell a Guardiola de Berguedà, i el Jaciment Paleontològic de Fumanya a Fígols.

Totes les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni es poden consultar a la pàgina web http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2016 i a les Xarxes Socials amb el hashtag #JEP2016.