La celebració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt arriba avui al final coincidint amb la festa de la Gala de Queralt, després de tretze dies d'actes religiosos i culturals i de la passejada que la marededéu ha fet per Berga i el Berguedà.

A partir de 2/4 de 8, la comitiva que acompanyarà la imatge de la marededéu fins al santuari de Queralt pujarà a peu, des de la plaça de Sant Pere. Tal com ja va explicar aquest diari, prop de 150 persones s'han apuntat per portar la imatge, tot i que fonts de la comissió Queralt 2016 animen tothom que vulgui participar-hi a acostar-se a la comitiva.

La imatge sortirà de la ciutat per la portalada de Santa Magdalena i enfilarà cap a Queralt portada per tothom qui ho vulgui. Segons han explicat, es faran relleus de 6 persones cada 40 metres. S'espera que, un cop s'hagi arribat al santuari, hagin pogut portar la imatge més de 400 persones. Es preveu que la comitiva arribi al santuari pels volts de les 10, on s'aturarà a l'aparcament per tothom qui vulgui fer-se fotografies. A partir de 2/4 de 12, s'iniciarà la missa de la Gala, presidida pel bisbe Novell i mossèn Ramon Barniol. A la celebració religiosa hi serà present la consellera de Presidència, Neus Munté. Abans de la missa s'inaugurarà oficialment el nou desfibril·lador que s'instal·larà a Queralt, que ha finançat Montepio de Conductors i Queralt 2016.

Els busos per accedir al santuari de Queralt sortiran del passeig de la Pau pels volts de les 10. S'han venut 140 tiquets anticipats i, inicialment, s'hi destinaran tres autocars, i en cas que sigui necessari, es duran a terme més viatges fins que no hi hagi persones esperant-se. Acabada la celebració, s'iniciaran els viatges de baixada.

Els actes del centenari finalitzaran a les 6 de la tarda al Teatre Municipal amb el lliurament dels premis del certamen literari Queralt 2016 i un espectacle de cobla.