La imatge de la marededéu ja ha arribat a Queralt. Ho ha fet poc abans de 2/4 de 12 del migdia. Els capitans (organitzadors de las celebració) l'han dut a les mans fins a l'entrada del temple, on els esperaven el bisbe de Solsona Xavier Novell, el capellà custodi mossèn Ramon Barniol i el rector de Berga Marc Majà. Enmig de l'expectació dels assistents l'han portat fins al cambril on ha estat col.locada a la seva vitrina habitual, acció que ha estat rebuda amb sonors aplaudiments.

Posteriorment el bisbe ha presidit l'ofici de la Gala que compta amb la presència de la consellera de Presidència Neus Munté, la delegada del govern a la Catalunya central Laura Vilagrà i el president del Consell Comarcal del Berguedà David Font. Al principi de l'ofici, entre el públic s'ha pogut veure al regidor de Promoció Econòmica de Berga Francesc Ribera (CUP). En aquesta ocasió com fan des de l'inici de la seva gestió de govern, els membres de l'executiu cupaire berguedà no assisteixen oficialment als actes religiosos.

"M'agradaria ser de Berga"

En el seu sermó el bisbe Xavier Novell ha dit referint-se a les mostres de devoció popular i "l'entusiasme popular" que els actes de celebració del centenari de la coronació han generat a Berga que "el que ha succeit ha desbordat totes les expectatives" afirmant que la multitudinària arribada de la imatge a Berga el 27 d'agost va suposar l'inici "dels miracles de la Mare de Déu".

Novell ha dit que "aquesta explosió de sentiments no s'acaba avui" i ha glossat les potencialitats de la ciutat com s'ha palesat aquest dies en què la festa de "la reina de Berga" ha tingut una àmplia "repercussió nacional ". Malgrat que Berga és una ciutat petita la seva rica història i el seu patrimoni fan que Novell hagi dit que "si pogués tornar a nèixer m'agradaria ser fill de Berga". El bisbe ha posat com a exemple del pes específic de la capital del Berguedà que aquest diumenge serà una de les cinc seus dels actes de l'11-S i serà aleshores quan "tot el món us mirarà per veure com un poble lluita per construir un país".