Antoni Biarnés ha retret al govern de la CUP de Berga "l'actitud de distanciament i la falta de compromís i interès de la celebració" del centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt. En el ple de dijous el cap de files convergent ha dit que "he trobat a faltar empatia" del govern "envers la gent que ho estaven celebrant" . També els ha retret "la manca de presència física en activitats socials i culturals".

Antoni Biarnés ha fet un balanç positiu de la celebració com una mostra de "queraltisme" d'un gran ressò popular i de participació i ha valorat la commemoració com un èxit. Amb tot, BIarnés ha lamentat la gestió d'aquest tema per part del govern i també que "una petita part de la ciutadania no ha entès aquesta celebració" denunciant "accions com pintades,pancartes, manifestos que en algun cas feien una incitació a la violència" que no ha concretat i que ha titllat de "lamentable".

El portaveu convergent ha demanat al govern que es faci una recepció als membres de la comissió del centenari organitzadora dels actes per agraïr-l'ós la seva tasca. I també que es creiï una comissió per planificar actuacions de millora de les instal.lacions municipals de Queralt ja que considera que no s'ha aprofitat el centenari per fer accions de millora del lloc com si que s'havia fet fins ara en les diferents celebracions de la coronació.

L'alcaldessa Montse Venturós ha rebutjat les acusacions de CIU. També ha dit que la CUP "va ser qui va fer la proposta" de fer una rebuda a la comissió Queralt 2016 "per tal de reconèixer tota la seva tasca independentment de la qüestió religiosa" perquè "afecta la vida privada de les persones" i ha defensat "la imparcialitat " en aquests afers de l'administració pública".

La dirigent ha dit que no assistir als actes religiosos "no ha sigut una falta de respecte, mai hem fet res per faltar al respecte, tenim una altra concepció de les coses" ha raonat. Hi ha posat de manifest que el govern ha realitzat trobades mensuals amb la comissió del centenari per ajudar-los i col.laborar -hi en tot allò que ha calgut . "L'Ajuntament hi ha posat totes les eines possible" ha indicat. Ha posat com exemple que s'ha pogut fer un segon salt de plens a la Patum del centenari perquè l'Ajuntament assumirà la despesa amb una ajuda de la Diputació, una subvenció que si no arriba obligarà al consistori a assumir aquesta despesa.