El president del Consell Comarcal del Berguedà i alcalde de Gironella, David Font, ha confirmat la seva candidatura per presidir el Partit Demòcrata Català (PDC) a la Catalunya Central en les eleccions primàries que se celebraran el 30 de setembre i l'1 d'octubre i que serviran per rellevar Juli Gendrau al capdavant de l'antiga Convergència. David Font ha explicat a l'ACN que la llista amb les persones que l'acompanyaran està "pràcticament tancada", malgrat que no ha volgut avançar noms. Tanmateix, el futur candidat ha explicat que la intenció és configurar una llista que reculli les sensibilitats presents al territori amb persones de totes les comarques. Previsiblement, la de David Font serà l'única candidatura que es presentarà a la Catalunya Central. Tot i això, el termini per entrar a la cursa pels càrrecs territorials del PDC finalitza aquest dimarts.

La militància del Partit Demòcrata Català escollirà en les primàries que tindran lloc els propers 30 de setembre i 1 d'octubre els càrrecs que lideraran la formació en l'àmbit territorial en els pròxims anys. A les comarques de la Catalunya Central, la de David Font es preveu que sigui l'única llista que es presenti. En una reunió que tindrà lloc aquest dilluns al vespre s'acabarà de configurar l'equip amb les persones que acompanyaran l'alcalde de Gironella al que ha qualificat "d'un pas endavant" amb el nou Partit Demòcrata Català.

El també president del Consell Comarcal del Berguedà ha decidit optar a la presidència del PDC a la Catalunya Central perquè confia en el projecte que representa el nou partit. A més, ha destacat tenir "absoluta confiança" en Marta Pascal i David Bonvehí i l'equip que ells han configurat. Després d'uns anys vinculat a Convergència des del Berguedà, "tinc ganes i em ve de gust intentar fer del partit un espai on la gent s'hi senti còmode".

Diverses fonts consultades per l'ACN han apuntat que pren força la possibilitat de presentar una única candidatura transversal que aglutini representants de les quatre comarques -Baix Penedès, Alt Penedès, Garraf i Anoia- per reforçar la defensa de la singularitat del territori penedesenc, que fins ara quedava dividit entre altres federacions regionals. D'aquesta manera, l'Anoia es despenjaria de la configuració d'aquesta nova executiva. Per la seva banda, el Solsonès també ha decidit seguir a la regió de les comarques de Lleida.