El Museu de la Colònia Vidal, Logos Berguedà de l´Ametlla de Merola i el Konvent de Cal Rosal acolliran la quarta edició de les Jornades de les Colònies Industrials, que se celebraran del 7 al 9 d´octubre i que enguany tindran com a fil temàtic les migracions, tenint en compte que es tracta «d´uns espais que van ser terra d´acollida per a persones vingudes d´arreu».

Les activitats s´iniciaran divendres 7 d´octubre a 2/4 de 8 del vespre a Logos Berguedà amb la sessió musical titulada L´Emigrant, en què es buscarà el sentiment de nostàlgia a partir de músiques de Verdi, Borodin, Zemlinski i Serrat. A 2/4 de 12 les activitats es traslladaran al Konvent amb una sessió musical. Les jornades continuaran dissabte amb portes obertes i visites guiades a diversos espais patrimonials de les colònies del Berguedà (l´Ametlla de Merola, Cal Vidal, Cal Pons, Viladomiu Nou i Cal Rosal) i amb un bus que recorrerà aquestes colònies. A la tarda, la Colònia Vidal acollirà una visita teatralitzada i un sopar.

Diumenge tindrà lloc la part central de les jornades amb la benvinguda de les autoritats i la taula rodona titulada Migracions del passat i del present, on participaran Anna Cabré, experta en demografia; Juanjo Mora, veí de l´Ametlla de Merola que va arribar d´Almeria quan tenia 10 anys; i Xavi Rossiñol, periodista berguedà. Per acabar es projectarà el curtmetratge El camí dels turons, que tracta sobre l´arribada d´un immigrant del sud a treballar a les mines del Berguedà.

La presentació de les jornades s'ha fet aquest dijous a la tarda al Museu de la Colònia Vidal.