L'equip de govern de la CUP de Berga investiga l'agent de la Policia Local que va ometre el deure d'informar els seus superiors en relació al cas de presumpta agressió d'una ciutadana per part d'un caporal el passat 16 d'agost tal i com va destapar aquest diari. Va ser aleshores que els dirigents en van tenir coneixement. L'agent va argumentar que havia oblidat informar-ne.

L'alcaldessa Montse Venturós ha comunicat l'obertura de diligències internes formalment al ple de dijous on ha dit que si s'escau s'aplicarà el reglament de règim intern de la mateixa policia local argumentant que aquest fet "no el podem passar per alt".

L'alcaldessa ha dit que no farà públiques les imatges de l'episodi enregistrades per les càmeres de la comissaria de la policia local que el cos policial berguedà va lliurar de forma voluntària als Mossos d'Esquadra segons ha declarat l'alcaldessa. "El govern no farà públiques les imatges per no vulnerar els drets de les persones i per respecte" i també perquè "el vídeo forma part d'un procés judicial" i volen evitar posar en risc una possible nul·litat d'aquesta prova judicial si es fes pública. Venturós ha dit que "el nostre compromís amb la transparència és viu i marcat". Afegint que la justícia ordinària ha d'actuar. Les parts estan citades a declarar el 10 de novembre. "L'equip de govern no és un tribunal" ha dit l'alcaldessa i fins que no hi hagi un pronunciament judicial l'executiu tampoc ho farà.

La dirigent berguedana s'ha referit als problemes endèmics "mancances històriques" de la gestió interna documental del consistori i ha exposat les mesures que han emprès per reparar-la.

Per la seva banda, Ramon Minoves del grup de CIU ha retret al govern " la deixadesa en la gestió interna" les seves comunicacions internes. I ha demanat que el regidor de Governació Francesc Ribera "reflexioni" sobre el seu futur a l'Ajuntament i, que si no ho fa ell, "reflexioni l'alcaldessa". Aquest edil ha acusat a Minoves de "voler sembrar dubtes" d'unes possibles males comunicacions entre ell i la Policia Local des "del desconeixement". Ribera ha dit que té "una comunicació fluida i perfecta" amb la guàrdia urbana i que participa a totes les reunions amb els responsables del cos.