El departament de Territori i Sostenibilitat (TES) ha iniciat la licitació de les obres de millora a dos encreuaments de la C-16 entre Berga i Bagà per un import de 477.000 euros. S'actuarà en els accessos cap a la Nou de Berguedà i el veïnat de Terradelles (Bagà) "per afavorir la seguretat i la comoditat en les maniobres dels conductors". Fonts del TES han informat que preveuen que les obres comencin durant el primer trimestre del 2017 i tinguin un termini d'execució de dos mesos.

A la intersecció de la Nou del Berguedà, el projecte preveu la formació d'un tercer carril central per fer els girs a l'esquerra i connectar amb la BV-4022, d'accés al nucli, "amb més seguretat". En el cas de l'accés a Terradelles, les obres consistiran en la formació d'unes falques d'acceleració i desacceleració. Els treballs es complementaran amb la renovació de la senyalització vertical i la col·locació de noves barreres de seguretat en un tram de prop de cinc

quilòmetres. Fonts del TES han recordat que aquestes obres s'afegeixen a l'actuació global de millora duta a terme a la C-16 entre Berga i Bagà.

Les obres van començar l'agost del 2015 i van finalitzar aquest any. Van consistir en la millora det rams del ferm, la implantació de mitjanes i franges de separació o la millora d'accessos, amb un cost de 3,5 milions d'euros. La carretera, té en aquest tram una calçada única, amb un carril per sentit i trams de carril addicional per a l'avançament de vehicles lents. Registra un trànsit que el TES estima en uns 12.000 vehicles diaris, amb puntes de trànsit més elevades durant els caps de setmana.