L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està «disposada a dialogar i analitzar propostes de millora de la instal·lació que minimitzin al màxim aquells aspectes-com la generació d'olors-que preocupen als veïns». Amb tot l'ACA no es planteja canviar l'emplaçament «perquè es pugui tirar endavant quan abans aquest projecte que és essencial per garantir el tractament correcte de les aigües residuals de la població de Borredà i retornar-les al riu en condicions com es fa en les altres 504 depuradores que funcionen a Catalunya».

Fonts de l'ACA han recordat «que aquesta infraestructura ambiental fa anys que està planificada, programada i prevista al Pla de Sanejament de Catalunya per ser executada i ha passat tota la tramitació prèvia, inclòs el tràmit d´informació pública en què no es va presentar cap al?legació ni per part de l´Ajuntament ni dels veïns del municipi quant a la seva ubicació».

Tal i com ha informat aquest diari, un grup de veïns de Borredà s'oposen a l'emplaçament a la zona industrial de la Fàbrica de Baix triat per l'ACA que es va aprovar l'any 2003. Els opositors van impedir que comencessin les obres aquest dilluns barrant el pas de les màquines als camps on s'ha de fer la infraestructura amb una grua. Des d'alehsores fan torns per aconseguir un canvi d'emplaçament d'aquesta instal·lació o en el seu defecte, que la depuradora sigui coberta per evitar les pudors.