El Taller Coloma presentarà en públic, aquest diumenge, la sisena edició del seu calendari solidari. Una iniciativa que va néixer el 2011 i que s'ha consolidat any rere any convertint-se en un calendari que els berguedans esperen quan l'any està a punt de finalitzar.

Enguany, el calendari està protagonitzat per músics, majoritàriament berguedans, i com no podria ser d'una altra manera, per alguns dels usuaris del Taller Coloma. La directora d'aquest centre de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Carme Balletbò, ha explicat durant la presentació als mitjans del calendari, que entre la llista dels personatges pendents per convidar a participar al calendari hi havia molts músics. "Llavors vam pensar que seria una bona idea poder fer un calendari només amb músics", ha afegit, realitzant així el primer calendari temàtic.

D'aquesta manera, els dotze mesos estan protagonitzats per intèrprets i grups musicals, principalment del Berguedà. El músic berguedà Robert Agustina; el puig-reigenc Josep Pons, director musical del Liceu; Llibert Fortuny i Mireia Farrés o el solsoní Roger Mas són alguns dels personatges que apareixen a les fotografies acompanyats dels usuaris del centre especial de treball. "Alguns són més famosos, d'altres no tant, però tots han acceptat de bon grat la proposta", ha destacat Balletbò. "Sabem que ens han quedat músics pendents, i d'altres que no els hem inclòs perquè ja han aparegut en edicions anteriors del calendari", ha concretat.

Com cada any, les fotografies han estat realitzades per membres de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis de Berga. El seu president, Fede Garrido, ha assegurat que és una satisfacció per a l'entitat i per als seus integrants col·laborar en aquesta iniciativa. Ermínia Altarriba ha estat, un cop més, l'encarregada de dissenyar la publicació que ha imprès Impremta Bonet. La coordinació ha anat a càrrec d'Anna Selga i el revelat de les fotografies l'ha realitzat Fede Garrido.

Acte de presentació

El Pavelló de Suècia de Berga acollirà, el proper diumenge 4 de desembre, l'acte de presentació del calendari 2017 del Taller Coloma. Començarà a les 6 de la tarda i estarà conduït per Dani Magyk. La gerent de l'Associació Pro Dismnuïts Psíquics del Berguedà, Fina Canal, ha recordat que a partir del diumenge els calendaris es posaran a la venda després de la presentació i a partir de dilluns es trobaran a diversos establiments del Berguedà. El preu del calendari serà de 5 euros i n'esperen vendre un miler. Els diners recaptats d'aquesta iniciativa solidària es destinaran a realitzar millores necessàries a la sala polivalent del Taller Coloma.