El dia radiant que va fer ahir a Berga i la bona feina realitzada per la Cia de Jocs l´Anònima i l´Ajuntament de Berga en els dar-rers anys van fer que, ahir, la ciutat es convertís, si més no per unes hores, en la capital de la diversió. La quarta edició de la Fira del Joc i de Nadal va omplir el passeig de la Indústria de grans i petits que no es van voler perdre les darreres novetats del món del joc, ni tampoc poder reviure les propostes més tradicionals. I és que a la mostra hi havia opcions per a tots els gustos i totes les edats. Si algú es va quedar sense jugar, va ser, únicament, perquè va voler.

Des de ben d´hora al matí el recinte firal es va omplir de públic. Una imatge que va sorprendre els seus organitzadors, que esperaven un matí més fluix, seguint la tendència dels darrers anys. La gran afluència de visitants a primera hora -amb l´alta presència de turistes de fora del Berguedà- va ser el preludi d´una jornada que va omplir de gom a gom la fira.

Les tradicionals baldufes o els jocs de taula -alguns d´acabats de sortir al mercat- van compartir espai amb jocs de peces de fusta per construir figures o amb la competició de water bottle flip challenge, és a dir, de llançar enlaire una ampolla amb aigua a dins i fer que caigui dreta a terra.

Com en les primeres edicions, l´estand ple de jocs -que enguany estrenava una zona especial per a infants de o a 5 anys- va complementar-se amb l´espai dedicat a artesania nadalenca i parades d´alimentació i amb la zona de les botigues i comerciants del sector de la joguina, on sobretot els més petits van poder provar jocs molt diversos amb la possibilitat de comprar-los o, si més no, de fer la carta als Reis. Per a Òscar Garcia, de la Cia de Jocs l´Anònima, aquesta part de la fira és «un valor afegit molt important que cal continuar potenciant».

Garcia no es cansa de dir que l´objectiu principal de la fira ja està assolit. «Volíem que la gent jugués més, i això ho hem aconseguit», va assegurar. A partir d´aquí, la voluntat és continuar introduint millores al certamen. «El que està clar és que enrere no hi podem anar, i pensarem en com anar endavant», ha afirmat. Garcia ha volgut donar les gràcies a totes les persones que fan possible l'esdeveniment, i especialment als prop de trenta monitors que col·laboren amb el certamen.