Com a membres de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, l´Ajuntament de Berga participa aquest divendres a les primeres jornades que es duran a terme al llarg del dia al Casal Pere Quart de Sabadell, un dels 17 municipis que forma part d´aquesta Xarxa.

La jornada ha començat amb una ponència a càrrec d´alguns membres de la Xarxa sobre ´Les polítiques LGTBI i els drets de la ciutadania: articulacions i aliances´; i continuarà amb una taula rodona que abordarà l´Agenda i reptes de les polítiques LGTBI al món local. A la tarda se seguirà amb quatre tallers simultanis, dels quals es farà una posada en comú de les conclusions.

Les primeres Jornades de la Xarxa de Municipis LGTBI pretenen arribar a molts ajuntaments del territori i, entre d´altres, convidar-los a formar part d´aquesta xarxa amb objectius comuns fonamentals per aconseguir una societat de respecte a la diversitat i plenament igualitària.

La xarxa va néixer el passat mes de juny de la mà de diversos ajuntaments catalans, entre els quals l´Ajuntament de Berga, compromisos des de fa anys amb el desplegament de les polítiques de gènere i convençuts de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals, així com defensar els drets de totes les persones a estimar i a viure la seva sexualitat i identitat en igualtat.

La Xarxa de Municipis compta amb el suport de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona i treballa per eixamplar l´adhesió de més poblacions catalanes.