La crisi oberta al si de la comparsa dels plens i maces de la Patum s'ha fet ben evident aquest dimecres al vespre a la plaça de Sant Pere, de Berga, escenari natural de la celebració, Unes vuitanta persones s'hi han concentrat mentre a l'edifici consistorial se celebra la reunió extraordinària del Patronat de la Patum que ha de debatre al voltant de la controvèrsia. Entre els concentrats hi ha persones que donen suport als tres membres expulsats de la colla i d'altres, majoritàriament membres de la colla de vestidors de plens que donen suport al cap de colla Isaac Gonfaus.

La reunió (com totes les del patronat) se celebra a portà tancada. Tanmateix, s'ha prohibit als periodistes prendre imatges del principi de la reunió i tampoc se'ls ha deixat accedit al consistori per esperar-se a l'interior del mateix fins que s'acabi la reunió.

Els membres dels patronat escoltaran separadament la versió dels expulsats (hi assisteixen dos d'ells Sergi Monatner i Ignasi Casasayes) i del cap de colla dels plens i maces Isaac Gonfaus. Aquest darrer ha sortit de l'edifici de l'Ajuntament poc abans de 2/4 de 9 del vespre i ha estat aplaudit pels membres de la colla. I han abandonat la plaça berguedana sense fer declaracions.

Quan s'acabi la reunió s'ha convocat una roda de premsa per explicar el contingut i els acords que s'hagin adoptat