Berga acull avui els actes de la campanya de la «Gran Recollida de Signatures» del moviment «Casa nostra, casa vostra», en una jornada que inclourà parlaments i música en directe i durant la qual es donaran detalls del programa d'acollida de persones refugiades que hi ha en marxa a la ciutat. L'acte s'emmarca en una campanya que es fa simultàniament en un centenar de municipis de Catalunya. L'Ajuntament de Berga hi dóna suport.

La jornada d'avui tindrà lloc al passeig de la Indústria, el Vall. Es tracta d'una mobilització a favor de l'acollida de persones refugiades i migrants. Durant tot el dia, es recolliran signatures d'adhesió al manifest de «Casa nostra, casa vostra», es presentarà la campa-nya, s'explicaran experiències de voluntariat en camps de refugiats i es donaran detalls del programa d'acollida de persones refugiades que hi ha en marxa a la ciutat.

La recollida de signatures es farà en sessions de matí i tarda, i hi ha programades dues activitats culturals i de divulgació a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda.A les 12 del migdia hi haurà els parlaments a càrrec de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós; Queralt Escobet, directora de Creu Roja Berguedà; Judit Corral, coordinadora de «Casa nostra, casa vostra» al Berguedà; i Mohammad El Gazawi, sirià sol·licitant d'asil i resident a Berga (vegeu Regió7 del 30 de gener). L'acte acabarà amb una actuació musical del grup baganès De tu a tu.

A les 7 de la tarda, les intervencions seran de la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Anna Alsina; Marta Casadesús, que l'estiu passat va conèixer l'experiència dels refugiats que viuen a Atenes; Xavi Rosiñol, coordinador de Comunicació de «Casa nostra, casa vostra»; i de nou Mohammad El Gazawi. Després i per acabar, tindrà lloc un concert del músic berguedà Marcel Tuyet.