L´Ajuntament de Berga ha aconseguit realitzar l´obra de millora d´un tram de mig centenar de metres de la malmesa barana d´obra del passeig de la Indústria (el Vall), enganxada a la carretera de Ribes. L´actuació estava pendent d´executar-se des d´almenys l´anterior mandat. La raó és que s´ha d´actuar en un espai urbà, l´antiga car-retera C-1411, i per fer-ho la Generalitat, que té les competències d´aquesta via, exigia la instal·lació de semàfors per regular el trànsit mentre es fessin els treballs. Només si es complia aquest requisit donava el seu permís per fer l´obra esmentada en aquest espai, segons ha explicat el regidor d´Urbanisme, Oriol Camps.

L´actual govern hi ha posat dos semàfors per regular la circulació de vehicles durant les obres. D´aquesta manera ha aconseguit el preceptiu permís de la direcció general de Carreteres per dur a terme els treballs que afecten aquesta antiga carretera, de titularitat del Govern català. El regidor ha explicat que el material per fer la reparació de la barana estava comprat i a punt als magatzems municipals des de l´anterior mandat. Un cop aconseguit el permís s´ha iniciat l´obra. L´actuació consisteix a substituir els vells barrots i l´estructura d´obra que els subjecta. Els treballs s´allargaran almenys uns quinze dies.

Paral·lelament, el consistori actua per adequar per a persones amb mobiliar reduïda els passos de vianants del carrer Lluís Millet a la cantonada amb la Gran Via i el de davant de la residència.