01 de març de 2017
01.03.2017
40 Años
40 Años

L'alcaldessa de Berga diu que l'arxivament de la causa avala la desobediència de la CUP

Montse Venturós creu que ell seu cas pot establir un precendent en casos com el de Joan Coma

01.03.2017 | 16:29
Montse Venturós amb el puny enlaire davant de l´estelada objecte de la discòrdia al balcó consistorial aquest dimecres

Somrient i amb el puny enlaire davant de l'estelada del pal del balcó de l'Ajuntament de Berga que li va suposar ser detinguda. Aquesta imatge reflexa l'alegria de l'alcaldessa de Berga Montse Venturós (CUP) després que aquest dimecres s'hagi conegut que el jutge ha arxivat la seva causa per negar-se a treure l'estelada. "La desobediència ens permet confrontar la legalitat establerta per l'estat espanyol a dia d'avui reconeguda per una minoria per sobre de la legitimitat popular" de mantenir l'estelada al balcó consistorial. "En el cas de ABerga el evident que allò que havíem d fer era mantenir l'estelada perquè així emanava" d'un acord del ple del consistori berguedà celebrat el 6 de setembre del 2012 adoptat a proposta de l'ANC.

En una compareixença d'urgència per valorar aquesta resolució que encara no es ferma perquè es recórrer, Venturós ha admès que davant de la "ràtzia judicial contra les diferents administracions catalanes evidentment cal suposar que la fiscalia apelarà la sentència i això vagi a instàncies superiors".

Per la dirigent berguedana la seva resolució pot influir en d'altre causes com la del regidor de Vic Joan Coma. "És important perquè s'està intentant jutjar uns conflictes estrictament polítics". En aquest sentit l'actual resolució "és una bona notícia " ja que pot establir un precedents a tenir en compte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema