07 de març de 2017
07.03.2017
40 Años
40 Años

Els veïns de La General de Berga protesten pels sorolls amb pancartes

El col·lectiu veïnal presenta denúncia administrativa al consistori i no descarta arribar a la via penal si cal

07.03.2017 | 07:47
Aquesta és la pancarta més gran que han posat els veïns

Els veïns del bar musical La General, al nucli urbà de Berga, han iniciat una campanya al carrer penjant pancartes per fer sentir la seva veu i el seu clam: poder dormir les nits dels divendres i els dissabtes.

Tal com ja ha anat informant aquest diari, fa almenys vuit anys que un grup de veïns del carrer Maixerí, el de Barcelona i la Ronda Moreta, a tocar del bar esmentat, reclamen a l'Ajuntament de Berga, fins ara infructuosament, poder descansar durant les nits dels camps de setmana. Es queixen que no poden dormir les nits dels divendres i els dissabte a causa dels sorolls que provoquen alguns clients incívics del bar musical esmentat a fora del local a altes hores de la matinada. Els veïns també denuncien que hi ha baralles.

Fonts del col·lectiu veïnal han explicat a aquest diari que se senten impotents perquè fa molts anys que s'arrossega aquesta problemàtica i encara no s'ha resolt ni amb l'anterior govern de CiU ni amb l'actual de la CUP. Els sorolls i els altres maldecaps causats pels incívics com crits i cops als contenidors o la presència de vòmits i orins al carrer no remeten, al contrari: s'han accentuat, asseguren. «Estem tan desesperats que no sabem què fer», han assegurat les fonts veïnals. S'han queixat que «l'Ajuntamnent ens ignora completamemt. La CUP al ple diu que ho estan estudiant però no fan res», es queixen. El tema ha sortit al dos darrers plens, el de febrer i març, plantejats per grups de l'oposició.

Al seu dia, el Síndic de Greuges va donar la raó als veïns per l'excés de soroll i va instar el consistori a solucionar la problemàtica.

Aquest mes de gener han presentat una denúncia al consistori i li reclament que actuï. Per ara no els han contestat. En aquesta denúncia, a la qual ha tingut accés aquest diari, els veïns exposen que «sovint els mateixos veïns es veuen coaccionats dins de casa seva perquè, vist l'estat i actitud d'algunes persones que fan xivarri i que priven del descans el veïnat, defugen ni tan sols de procedir a sortir a demanar silenci. Fins i tot, si alguna vegada ha estat així, i algun veí, fart i molest, s'ha disposat a intentar sortir a queixar-se, encara que la temptativa ha acabat amb insults i retrets cap aquest, cosa que augmenta i exaspera el sentiment de frustració dels perjudicats». També fan constar que veïns «ja han patit episodis d'atacs d'ansietat, angoixa i insomni perllongat com a conseqüència de la falta de descans». Una situació que afecta especialment la quitxalla de les famílies de la zona així com la gent gran, alguns nonagenaris.

Els veïns es queixen de la inacció del consistori. «La sensació és la d'immobilisme i total passivitat». En la denúncia els veïns diuen que si l'Ajuntament no actua «s'estaria produint una clara i evident desviació de poder, abandonant i defugint les responsabilitats públiques que pertoquen en aquesta matèria», un fet que «pot ésser generador de responsabilitat patrimonial i fins i tot penal d'aquells que tenint l'obligació –com tenen– d'actuar defugissin les seves responsabilitats».

El govern farà «un pla de xoc»

El regidor de Governació, Francesc Ribera, ha informat que aplicaran «un pla de xoc» aquesta mateixa setmana per intentar resoldre aquest vell conflicte. Ha explicat que el govern berguedà es reunirà amb representants de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra i en aquesta trobada s'acordaran mesures per resoldre aquesta situació. Ribera ha dit que les accions que es decideixi prendre s'aplicaran de cara a aquest mateix cap de setmana. Sobre les crítiques d'inacció dels veïns, el regidor de Governació ha admès que «és possible que no haguem sigut prou diligents».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema