Avui 8 de març, i amb el lema "superem les desigualtats" el Consell Comarcal del Berguedà celebrà el Dia Internacional de les dones, enguany el manifest commemoratiu posa de relleu que es continua reivindicant la necessitat de les dones de fer-se visibles, recordant que les dones som la meitat de la població i que si perdem aquest potencial, perdem la meitat de les oportunitats del món.

Des del món municipal es promou la visibilització d´aquesta situació i es promou la participació de les dones, per tal de fer evidents les situacions de desigualtat que encara existeixen en els diferents àmbits de la vida laboral, social i cultural.

L´Associació de dones de Cercs, organitzen el mateix 8 de març, un sopar amb diferents espectacles i ball.

El mateix 8 de març, a Puig-reig s´iniciaran els actes de commemoració amb la organització del Matí de la dona a la Biblioteca Guillem de Berguedà i el divendres 10 de març a partir de les 5 de la tarda a la plaça de l´oliver la performance "Donar veu", i a continuació a les 6 de la tarda a la biblioteca taula rodona amb experiències de Puig-regenques en l´entorn laboral, també a la Biblioteca.

L´Associació de dones de Saldes organitza un passi de pel·lícula i un sopar, el mateix dia 8 de març.

El divendres 10 de març, a la Biblioteca de Gironella, a les 20h taula rodona "Feines amb gènere?", que comptarà amb la presència de la meteoròloga de TV3, Gemma Puig. L´Eva Riera, bombera, el Josep Guijarro ,auxiliar d´infermeria i el Marc Canal i el Ricki Rubís, educadors d´escola bressol.

Finalment el 18 de març al municipi de Vilada, organitza a partir de les 5 de la tarda activitat per a tota la família, un passi de pel·lícula , sopar i concert.