L'Ajuntament de Berga està duent a terme la reordenació de la circulació viària de la zona de confluència del carrer del Roser, la Rasa del Canyet, el carrer Bruc, el carrer Comte Oliba i la carretera de Solsona. La reordenació consisteix en la creació d'una rotonda de 6 metres de diàmetre amb l'objectiu de facilitar la circulació de vehicles i del transport públic i millorar l'accés a la barriada dels Pedregals. Això també implicarà un canvi en l'actual sentit de la circulació del trànsit del carrer Bruc. Les obres s'estan duent a terme i conclouran aquesta setmana. I els canvis es faran efectius a final d'aquesta setmana o principi de la que ve, segons ha explicat a Regió7 Francesc Ribera, regidor de Governació.

L'executiu vol aportar solucions per «agilitar el trànsit» cap als Pedregals per als vehicles procedents d'Avià. Fins ara calia baixar pel Comte Oliba, voltar per la Gran Via, pujar per la carretera de Sant Fruitós, carrer del Roser i la Rasa del Canyet. A partir d'ara ja no cal fer-ho, ha detallat Ribera. La construcció de la rotonda encara s'ha de completar

L'altra gran intervenció és que el carrer Bruc canvia el seu actual sentit de circulació. Els conductors hi hauran de circular en direcció a Avià i no cap a Berga com fins ara. El tram que va des de la nova rotonda fins a l'inici del parc del Pla de l'Alemany tindrà un car-ril de circulació de 4 metres d'amplada. Disposarà d'un espai de 2 metres d'amplada destinat a l'estacionament de vehicles en bateria inclinada.

El regidor de Governació ha explicat que «aquesta illa de cases semblava que fes de rotonda». Ha indicat que «era estrany que fos en direcció contrària» a la carretera de Solsona, en paral·lel al parc municipal. L'objectiu de la mesura és doble. Per una banda, «pacificar el trànsit» en aquesta zona. I de l'altra, la mesura va encaminada a fer possible els canvis que es faran les properes setmanes a la línia del bus urbà. A més, s'ampliarà la parada, que farà 15 metres de longitud.

Els canvis també comporten habilitar nous espais d'aparcament en aquesta àrea