Somrient i amb el puny enlaire davant de l'estelada del pal del balcó de l'Ajuntament de Berga que li va suposar ser detinguda. Aquesta imatge reflexa l'alegria de l'alcaldessa de Berga Montse Venturós (CUP) després que aquest dimecres s'hagi conegut que el jutge ha arxivat la seva causa per negar-se a treure l'estelada. "La desobediència ens permet confrontar la legalitat establerta per l'estat espanyol a dia d'avui reconeguda per una minoria per sobre de la legitimitat popular" de mantenir l'estelada al balcó consistorial. "En el cas de ABerga el evident que allò que havíem d fer era mantenir l'estelada perquè així emanava" d'un acord del ple del consistori berguedà celebrat el 6 de setembre del 2012 adoptat a proposta de l'ANC.

En una compareixença d'urgència per valorar aquesta resolució que encara no es ferma perquè es recórrer, Venturós ha admès que davant de la "ràtzia judicial contra les diferents administracions catalanes evidentment cal suposar que la fiscalia apelarà la sentència i això vagi a instàncies superiors".

Per la dirigent berguedana la seva resolució pot influir en d'altre causes com la del regidor de Vic Joan Coma. "És important perquè s'està intentant jutjar uns conflictes estrictament polítics". En aquest sentit l'actual resolució "és una bona notícia " ja que pot establir un precedents a tenir en compte.