L'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà han fet públics un comunicat a través de la seva pàgina web en el qual condemna l'agressió homòfoba d'aquest diumenge. En el comunicat, que transcrivim a continuació, el consistori adverteix que aquest atac "no quedarà impune".

El comunicat de l'Ajuntament

L´Ajuntament de Berga, davant l´agressió homòfoba que han patit dos joves la matinada d´aquest dissabte a la ciutat, condemna aquests fets que atempten contra el dret al propi cos i a la lliure expressió de la pròpia sexualitat i els considera intolerables i molt greus.

El Consistori no permetrà que pugui quedar impune aquesta violenta expressió d´odi vers les persones LGTBI a la nostra ciutat. Fets com aquest no haurien de produir-se, quelcom falla a nivell social, la llibertat és un bé comú que s´ha de salvaguardar i respectar per poder avançar socialment.

L´Ajuntament ha treballat sempre cap a una ciutat lliure d´homofòbia, comptant amb un Pla Contra l´Homofòbia des de l´any 2013, construint amb altres municipis des de fa més d´un any, la Xarxa de Municipis LGTBI per tal de desenvolupar polítiques municipals encarades a la defensa d´aquest col·lectiu i aconseguir una societat més igualitària, lliure d´LGTBIfòbia i de totes les vessants de la violència masclista. Per això, lamenta profundament aquest cas, i posa a disposició tots els mecanismes per a l´acompanyament i suport a les víctimes. L´Ajuntament estarà al costat de les víctimes i farà valdre totes les eines socials i també legals com ara la llei 11/2014 que garanteix els drets de les persones LGTBI.

L´Ajuntament també agraeix el suport popular que estan rebent les persones agredides i es suma a la concentració que hi ha convocada per aquest dilluns 13 de març, a les 7 de la tarda a la Plaça Sant Pere.

La condemna del Consell Comarcal

Estimar no és delicte, l´homofòbia sí.

Des del Consell Comarcal del Berguedà, condemnem enèrgicament l´agressió homòfoba d´aquest cap de setmana al municipi de Berga, alhora que ens solidaritzem amb les víctimes i ens sumem a la convocatòria de concentració d´avui dilluns 13 de març a les 7 de la tarda a la Plaça de Sant Pere, per fer sentir les nostres veus contra l´homofòbia i la violència.

Des de la nostra entitat comarcal ja fa 3 anys incorporem actuacions de prevenció de les conductes lgtbfòbiques en el marc del Pla d´Igualtat comarcal, amb l´objectiu promoure i protegir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals (LGTBI), un col?lectiu vulnerable encara víctimes de persecució, discriminació, assetjament i abús o maltractament, tal com hem pogut constatar, malauradament aquest cap de setmana.

No podem tolerar cap més agressió ni cap acte homofòbic i això vol dir que hem de continuar treballant des de les institucions, des de les pròpies associacions i tota la ciutadania, per eradicar conductes violentes i pràctiques discriminatòries siguin per orientació sexual o identitat de gènere.

Queda molt camí per recórrer per tal que l´espai públic sigui un espai de llibertat i de diversitat que pugui ser viscut plenament per tots els ciutadans i totes les ciutadanes.

El rebuig del govern de Puig-reig

Estimar no és delicte, l´homofòbia si. Des de l´Ajuntament de Puig-reig, ens afegim a la condemna enérgica, feta per el Consell Comarcal del Berguedà, de l´agressió homòfoba d´aquest cap de setmana al municipi de Berga, alhora que ens solidaritzem amb les víctimes i ens sumem a la convocatòria de concentració d´avui dilluns 13 de març a les 7 de la tarda a la Plaça de Sant Pere, per fer sentir les nostres veus contra l´homofòbia i la violència.

Des de la nostra entitat municipal ja fa temps incorporem actuacions de prevenció de les conductes lgtbfòbiques, amb l´objectiu promoure i protegir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals (LGTBI), un col·lectiu vulnerable encara víctimes de persecució, discriminació, assetjament i abús o maltractament, tal com hem pogut constatar, malauradament aquest cap de setmana.

No podem tolerar cap més agressió ni cap acte homofòbic i això vol dir que hem de continuar treballant des de les institucions, des de les pròpies associacions i tota la ciutadania, per eradicar conductes violentes i pràctiques discriminatòries siguin per orientació sexual o identitat de gènere.

Queda molt camí per recórrer per tal que l´espai públic sigui un espai de llibertat i de diversitat que pugui ser viscut plenament per tots els ciutadans i totes les ciutadanes.

Els socialistes també condemnen l'atac

Per la seva banda, el Partit dels Socialistes de la federació del Bages, Berguedà i Solsonès i les Joventuts Socialistes de les Comarques Centrals també han emès un comunicat en el que condemnen fermament tan l'agressió produïda a Berga com la que va tenir lloc a Barcelona. En aquest sentit, les formacions lamenten que fets com aquests tinguin lloc en 'una societat moderna, que vetlla per la igualtat i la solidaritat', alhora que subratllen que fets d'aquesta mena 'ataquen la diversitat i llibertat sexual de les persones i vulneren clarament els drets humans'.

Per aquest motiu, insten a continuar treballar tan des de les llars com des de les escoles i altres espais socials per eradicar les conductes i les accions homòfobes.