El conseller de Salut, Toni Comín, ha felicitat Berga «per la resposta massiva» que va oferir dilluns en contra de l'agressió que va patir una parella de nois diumenge davant de La General per fer-se un petó. La concentració va aplegar mig miler de persones. Ahir, el conseller va fer estada a Berga, on tenia programada una visita a diferents centres sanitaris. I va aprofitar per saludar Andy Aguilar i Jorge Abreu, la parella agredida, i oferir-los el suport del Govern català.

El conseller de Salut va manifestar que «els ciutadans tenen clars quins són els seus drets, i tothom té clar que tenim dret a estimar com vulguem». El conseller va explicar que s'havia reunit amb les dues víctimes, l'Andy i el Jorge, per traslladar-los el seu suport.

D'altra banda, Comín va confirmar que el presumpte agressor, Álex B. - que el jutge ha deixat en llibertat amb càrrec i a qui imputa un delicte d'odi i dos de lesions lleus-, té Trastorn de Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) , a més de patologia dual i altres problemes relacionats amb l'addicció a les drogues. Antoni Comín va assegurar que hi ha una «frontera complicada» entre el sistema penitenciari i el sistema hospitalari psiquiàtric. En aquest sentit, va dir que cal «enfortir la xarxa de salut mental per evitar que els problemes que puguin ser tractats en el sistema de salut acabin derivant en conseqüències penals».