El magistrat d'instrucció número 1 de Berga ha acordat la llibertat provisional per el jove berguedà de 19 anys Álex B. Es tracta del presumpte autor de l'agressió a una parella de nois homosexuals que s'estaven fent un petó davant del local musical La General diumenge passat.

Ahir, el magistrat en va decretar la llibertat amb mesures cautelars: l'allunyament de 500 metres de les dues víctimes i la prohibició de comunicar-s'hi per qualsevol via durant mig any. Aquestes mesures cautelars són prorrogables segons van informar ahir al vespre fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El presumpte agressor està acusat d'un delicte d'odi d'acord amb l'article 510 del Codi Penal, així com també dos delictes lleus de lesions.

Fonts del TSJC van informar que el magistrat d'instrucció número 1 de Berga, ahir, va prendre declaració als dos nois agredits, el berguedà Andy Aguilar i el seu company, Jorge Abreu. També va prestar declaració el seu presumpte agresor Àlex B. Les mateixes fonts van precisar que a més de les declaracions «també s'ha sol·licitat la pràctica d'una revisió forense i un informe sobre l'estat [mental] del denunciat».

Tal com va informar aquest diari ahir,el jove berguedà té problemes de salut mental que li provoquen actituds violentes. Està diagnosticat d'un Trastorn de Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat (TDAH). Així ho va explicar, el desembre del 2016, la seva mare en una carta publicada al diari El Periódico titulada «El meu fill està malalt i la única solució que em donen és la presó». Hi exposa que el jove, adoptat quan tenia dos anys, va haver d'assistir a un Centre Educatiu Terapèutic (CET) pel seus problemes de conducta. Esmenta també que és agressiu, circumstància que l'ha portat a tenir diverses demandes judicials per agressions amb lesions més o menys greus. En el seu dia també se li va diagnosticar un trastorn de personalitat antisocial segons la carta esmentada. A la carta demana ajuda perquè l'actual sistema no ofereix alternatives al seu fill.

D'altra banda, fonts dels Mossos d'Esquadra van informar que continua oberta la investigació d'aquest cas amb l'objectiu d'identificar la resta de persones que van participar en l'agressió. Testimonis presencials han indicat que els agressors van ser entre 4 i 6 persones que van apalllisar els nois. El cas es troba sota secret d'actuacions.