«Els drets humans no tenen fronteres». Aquest és el lema de la vuitena edició de la Primavera Social de Berga, que inicia les seves activitats avui dissabte i que s'allargaran fins al 30 d'abril. Ahir, la regidora d'Atenció a les Persones de Berga, Anna Alsina, va presentar el programa, juntament amb Manela Quesada, del Grup Horitzó i Asfam; Montse Pont, de Creu Roja, i Aurora Fernández, de Ginko.

La Primavera Social és un aparador de la feina que duen a terme les entitats berguedanes al llarg de l'any.És una manera de donar-se a conèixer entre els seus conciutadans i reivindicar la tasca que fan. Enguany, el lema central és el dret dels refugiats, atès que Berga n'acull des del mes de desembre passat. S'aprofita aquesta circumstància per dur a terme activitats per donar a conèixer la seva situació.

Els actes començaran avui amb la celebració dels 35 anys del Grup Horitzó. Al matí hi haurà una jornada de portes obertes de 10 a 1, i a la tarda, a partir de les 6, a l'antic Cinema Catalunya es farà l'acte de celebració, en el qual prendrà part un dels fundadors de l'entitat, Toni Cortés. L'acte central serà la Fira d'Entitats Socials i de Cooperació de Berga i la comarca, que es farà el 25 de març.