L´Agència de Desenvolupament del Berguedà posa en marxa la segona edició del curs per càrrecs electes, titulat "Eines per l´èxit de la legislatura" amb l´objectiu de "fomentar la formació d´aquelles persones vinculades amb organismes de gestió pública local i comarcal. Per tal de facilitar l´adquisició d´eines i coneixements per fer més eficient l´administració pública"

Fonts de l'Agència han explicat que "moltes de les persones que s´incorporen a càrrecs de responsabilitat pública en organismes de govern local i comarcal, es troben amb un conjunt de problemàtiques i dificultats que els eren desconegudes fins al moment. I al llarg del desenvolupament de les tasques públiques afloren diferents casuístiques que requereixen un conjunt de coneixements, habilitats i millora constant de les persones que ocupen aquests càrrecs"

Malgrat això, "no són moltes les formacions que es presenten destinades específicament a aquest col·lectiu, i molt escasses aquelles que es desenvolupin amb proximitat al territori. Per aquest motiu s´impulsa aquesta formació, en la seva segona edició. Per tal de millorar la formació específica dels càrrecs electes i així millorar també la seva acció política al territori"

El curs es divideix en vuit sessions que tracten sobre les eines per l´eficàcia (del pla d´acció a la qualitat), la transparència i bon govern, la gestió de recursos humans, el màrqueting i comunicació, els diners de l´ajuntament i el lideratge local. Les sessions es duran a terme els dilluns i dijous a les tardes i els dissabtes al matí, totes a diferents llocs significatius del Berguedà. Les diferents sessions seran impartides per professionals de reconegut prestigi en cadascun dels àmbits i presentades per persones del Berguedà amb vinculació i experiència amb la temàtica o l´espai.

El curs "Eines per l´èxit de la legislatura" està organitzat per l´Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la col·laboració del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs, el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d´Administració Local de Barcelona, el Consell Comarcal del Berguedà i Diputació de Barcelona.