El grup municipal de CiU ha fet una crida a continuar treballant «serenament, sense defallir, amb tranquil·litat» la redacció dels reglaments interns d'acord amb els mínims establerts pel patronat.

Ho ha explicat a Regió7 Maria Antònia Ortega, la representant del grup al patronat. Sobre la impugnació presentada per tres comparses, creu que «és legítim que l'hagin presentat» si tenen desacords. El grup municipal de CiU es mantindrà «a l'espera del que dictaminin els serveis jurídics i el que resolguin s'haurà d'acceptar». Maria Antònia Ortega ha lloat la feina feta fins ara per les colles en el procés de renovació dels seus reglaments interns i les ha esperonades a completar-lo. Creu que el fet que sorgeixin neguits o discrepàncies «és normal» en un procés de renovació com l'actual. Per a Ortega, una de les gran virtuts de la festa és que s'ha sabut adaptar als temps que li ha tocat viure. «Ara ha de continuar evolucionant», i canvis com els que s'estan plantejant «s'han de veure que són per tenir un futur millor», ja que «els nous estatuts ens ajudaran a cohesionar la festa».

Finalment, Maria Antònia Ortega ha instat a «deixar treballar amb tranquil·litat» sense acusacions o rumors, ja que «tot el que s'està difonent» - en aquesta línia- «fa més mal que bé».