L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Berga s'afegeix aquest cap de setmana als actes per commemorar el Dia Mundial de l'Aigua. L'Assemblea General de les Nacions Unides va establir aquesta jornada el 22 de març del 1993, i des d'aleshores se celebra anualment com a mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i defensar-ne la gestió sostenible.

La primera activitat s'ha organitzat per a avui dissabte. A partir de les 5 de la tarda, la institució Escola de l'Aigua oferirà una tarda de contes per a tota la família que ajudarà a conèixer el valor de l'aigua i fomentarà les bones pràctiques a través de la narració. Es durà a terme a l'entorn aquàtic de les fonts del Lledó, amb places limitades. Per aquest motiu, fonts municipals han demanat a les persones interessades que confirmin la seva assistència enviant un correu electrònic a l'adreça mediambient@ajberga.cat.

La segona activitat s'ha programat per a demà diumenge. Es farà una caminada seguint la Ruta dels Molins per conèixer la importància que l'aigua va tenir en el desenvolupament industrial de Berga. La historiadora María del Agua Cortés serà la guia d'aquesta activitat, que s'iniciarà des de l'Oficina de Turisme a 2/4 d'11 del matí.