La comparsa dels plens de la Patum ha fet avui a Berga una reunió d´acostament per llimar les diferències entre parts, expliquen fonts solvents a Regió7. De fet, i segons aquestes mateix fonts, la trobada hauria posat les bases per un apropament.

L'objectiu de la reunió ha estat acostar posicions per trobar un punt d'encontre i treballar la redacció del nou reglament de règim intern amb la màxima normalitat. Segons ha pogut saber aquest diari, a la reunió hi han assistit els membres de la colla dels plens, incloent-hi les tres persones que havien estat expulsades al gener -Jordi Montañà, Ignasi Casasayas i Sergi Montaner-, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós i la regidora de Patum, Mònica Garcia.

Així mateix, també hi han estat presents les tres persones que havien de substituir els expulsats, Joan Olalla, Jordi Rou i la primera dona que hauria estat oficial de la colla, Trini Bascompte.

Aquest diari ha contactat al vespre amb Mònica Garcia, però la regidora ha preferit no fer declaracions. L'equip de govern ja havia expressat amb anterioritat la voluntat de celebrar reunions de mediació.

La crisi a la colla dels plens va esclatar el passat 21 de gener, quan les discrepàncies entre els expulsats i el sector oficial, integrat per 17 persones, van sortir a la llum pública. La junta general del Patronat de la Patum va acordar el febrer per majoria que les colles renovessin els seus estatuts perquè el seu funcionament fos més obert i que aquest procés el fessin amb les plantilles de la última Patum, motiu pel qual els expulsats van tornar a quedar inclosos de facto a la colla dels plens.

Posteriorment, la comparsa va presentar un recurs d'alçada per impugnar els acords del patronat de l'1 i el 17 de febrer al·legant defectes de forma.

Malgrat que la comparsa dels plens va trencar el seu silenci aquesta setmana per assegurar que l'expulsió de tres dels seus membres havia estat per indisciplina, en la reunió -segons sostenen les fonts- no s'ha tocat específicament aquesta qüestió.