Berga farà dissabte vinent, 1 d'abril, la segona edició de la Fira Ambsense, la trobada de coneixements i productes relacionats amb les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries. Serà al passeig de la Pau, a l'altura del carrer Gran Via, a partir de les 10 del matí i fins a les 8 del vespre, i inclourà una àmplia oferta destinada a fer pedagogia i donar eines al voltant d'aquestes malalties.

Es tracta, explica el regidor de Promoció econòmica, Francesc Ribera, d'un esdeveniment que aposta per donar resposta a una necessitat social: «la Fira Ambsense està pensada per a aquelles persones que tenen intoleràncies alimentàries i al·lèrgies, però també per al públic en general, ja que es tracta d'una realitat que cada dia afecta més persones i és important que tothom la conegui de prop i disposi d'eines».

L'Ajuntament de Berga i les associacions col·laboradores han preparat un seguit d'activitats i xerrades d'experts. Concretament, hi ha programada una taula rodona, «Les dietes sense: moda, comerç o salut?»; dues xerrades de nom «Passos bàsics per controlar un xoc anafilàctic produït per aliments» i «Adolescent i celíac: jo no vull ser així!», així com tres tallers titulats «Intoleràncies i al·lèrgies a la cuina. Fem-ho fàcil!», «Vine a pintar el teu al·lergen» i «Cuinem sense al·lèrgens».

L'obertura de la mostra serà a càrrec de professionals mèdics de l'Hospital Sant Bernabé. La fira és la cara visible d'una campanya que s'allargarà tot el mes d'abril a les escoles de Berga.