29 de març de 2017
29.03.2017
40 Años
40 Años

Borredà denuncia que no té cobertura de mòbil i d'Internet des del 24 de març

29.03.2017 | 08:05
Una usuària d´Internet davant d´un ordinador de Borredà, ahir

Borredà no té cobertura de telèfon mòbil de Movistar ni tampoc Internet des del dia 24 de març, segons ha denunciat aquest dimarts, l'alcalde, Joan Roma. El batlle ha demanat que s'obri un expedient sancionador a la companyia «motivat pels constants talls de cobertura». Aquesta problemàtica que també afecta els muncipis de Sant Jaume de Frontanyà, les Lloses i Alpens (Ripollès) no és un fet puntual d'aquesta ocasió sinó que fa dotze anys que s'arrossega, segons el batlle berguedà.

En un comunicat adreçat a Laura Vilagrà, la delegada de la Generalitat a la Catalunya Central, l'alcalde diu que l'avaria és «per culpa del maleït repetidor de Puigdon (Alpens)». Joan Roma assegura que «Movistar ja no fa cas de les denúncies per avaria, per mal servei i per mal funcionament procedents de Borredà, Alpens i les Llosses, perquè els avisos arriben no sabem on. Aquest és el primer problema de no tenir un alt càrrec de la companyia com a interlocutor nostre (alcaldes i usuaris)». Roma afegeix que «és desesperant tenir un servei en el qual no es pot confiar mai. Mai no se sap quan funcionarà i quan deixarà de fer-ho perquè en aquest cas l'excusa pot ser un temporal de pluja i vent, però en altres casos poden ser la manca de combustible, un robatori, un acte de vandalisme, una avaria del generador o qualsevol altre motiu que sigui cert o inventat».

L'alcalde de Borredà només veu una solució al problema: que la Generalitat proposi una sanció exemplar. Assegura que «la incompetència del servei dura des de fa més de 12 anys, per tant, no estem davant d'un fet puntual en un moment especial, sinó que és endèmic, i no veiem cap interès a resoldre'l per part de l'empresa». Tanmateix, assegura, el fet que «3 municipis petits, allunyats de les grans ciutats, quedin sense servei no preocupa l'empresa, però sí que hauria de preocupar el govern».

Per la seva banda, fonts de Telefonica -de qui depèn Movistar- consultades per aquest diari han indicat que l'actual avaria ha estat provocada perquè l'estació base que tenen al repetidor de Puigdon es va quedar sense subministrament elèctric a causa de la darrera tempesta de pluja. Un cop hi va tornar a haver llum, els seus tècnics treballen per restablir el servei el més aviat possible.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema