La companyia Movistar millorarà les condicions de seguretat del repetidor de Puigdon (Alpens) que dóna servei de telefonia mòbil i Internet a municipis com Borredà, Sant Jaume de Frontanyà, Alpens i Les Lloses. Aquest repetidor funciona amb generador que s'alimenta de combustible, que en ocasions desconeguts han robat. Això ha suposat un mal funcionament del servei la setmana passada.

Ahir, la delegació del Govern a la Catalunya Central va emetre un comunicat en què informava que l'abril «es durà a terme una actuació de millora de les condicions de seguretat dels dipòsits del repetidor a fi d'evitar possibles robatoris de combustible, com els que s'han produït». Les mateixes fonts han dit que aquesta actuació és fruit dels contactes establerts des de la delegació del Govern amb la companyia titular del repetidor. Solucionar els problemes derivats del malfuncionament d'aquest repetidor va ser una de les qüestions que va plantejar al seu dia l'alcalde de Borredà Joan Roma a la delegada del Govern català, Laura Vilagrà quan aquesta va visitar-lo. «Davant d'aquest fet i fruit de les incomoditats i deficiències en la prestació del servei», la delegació del Govern «ha dut a terme diferents contactes i accions» per resoldre el problema.

Fonts de la delegació del Govern a la Catalunya Central han manifestat que si no se soluciona el problema, «si fos necessari» s'optaria per «la via sancionadora». «No podem admetre ni tolerar, en cap cas, talls de subministrament en cobertura de mòbil i Internet, i encara menys reiterats en el temps i de massa dies».