La regidora de Drets Socials i Salut Pública de l´Ajuntament de Berga, Anna Alsina, ha presentat la renúncia a la seva acta de regidora aquest dimecres, després d'haver-ho acordat amb la resta de l´equip de govern de la CUP.

Segons ha explicat ella mateixa a través d'una carta, ha pres la decisió per la impossibilitat de compaginar el càrrec amb "d'altres projectes personals", amb paraules textuals. "Per mi no té sentit formar part de l´equip de govern sense poder-hi bolcar tota la il·lusió i tota la força necessàries. I per això, he decidit col·locar-me ara, en una espai on sí que podré donar un cop de mà: al seu costat", ha aclarit, ja que ha assegurat que seguirà treballant per l'Esquerra independentista, però "des d'una altra perspectiva".

Alsina ha volgut destacar el suport rebut pels companys i la bona predisposició de totes les persones amb les qui ha tingut oportunitat de treballar i ha agraït "l´aprenentatge" que li ha permès aquest càrrec que ocupa des de l´inici del mandat, el juny de 2015.

La renúncia a l´acta de regidora s´ha presentat formalment aquest migdia i es farà efectiva un cop se´n doni compte demà dijous al Ple de la corporació, passant d´aquesta manera a dependre de la Junta Electoral i a l´espera que aquesta faci arribar la credencial corresponent per tal que el nou regidor entrant pugui prendre possessió i es pugui fer la redistribució del nou cartipàs. En aquest cas es preveu que la persona a substituir la regidora sortint sigui el següent de la llista, Ivan Sanchez, pendent de la redefinició també si cal, del nou cartipàs.

La regidora Anna Alsina és el quart electe que deixa el càrrec en aquest mandat al consistori berguedà. Des del juny del 2015, han plegat Sílvia Armengou, també regidora de la CUP; Jaume Giménez, regidor d'ERC i Queralt Perarnau, de CiU, tots ells, per motius personals.