El centre de Berga s'ha omplert més del que és habitual aquest dissabte al matí amb la presència de monitors i monitores d'esplais d'arreu de Catalunya. La capital berguedana acull aquest cap de setmana la trobada del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés que aplega 900 monitors d'esplais de Catalunya i Mallorca.

Durant dos dies, els joves conviuen a la ciutat acollits pels tres grups d'esplai de Berga que formen part del moviment: el Grup de Colònies a Borredà, Punt i Seguit i La Xinxeta. Des d'aquest matí s'estan realitzant activitats de lleure i lúdiques, però també hi haurà sessions formatives. Tal i com ha ressaltat a Regió7 Xavi Nus, president del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans, la trobada té una "part festiva, lúdica i de cohesió de grup" però també "és una eina d'aprenentatge" per als monitors. Enguany s'han programat una vintena de tallers i xerrades que estan encaminats en reforçar la figura del monitor. Segons Nus, el cap de setmana pretén "fer reflexionar sobre l'autenticitat del monitor i sobre el per què han de ser responsables, compromesos i significatius pels infants que tenen al seu càrrec."

Aquest matí els joves han passejat per tots els racons del barri vell de Berga en el marc d'una activitat que els ha servit per conèixer una mica millor la ciutat. A través d'una gimcana han passat per places i carrers del centre a la vegada que responien preguntes sobre història, cultura i actualitat berguedana. En un ambient festiu els 900 monitors han descobert la ciutat i també els seus veïns, a qui feien preguntes per resoldre les qüestions plantejades a les diverses proves. Un dels espais més concorreguts, ha estat l'antic cinema Catalunya, seu dels Castellers de Berga, on s'hi ha projectat l'audiovisual sobre la Patum i s'hi han exposat algunes de les comparses de la Patum Infantil. A més a més, de manera excepcional, també s'ha exposat la imatgeria de la festa als baixos de l'ajuntament.