L´alt Berguedà manté la seva sensibilitat per a la conservació del medi ambient i Guardiola de Berguedà i Bagà se sumen a la campanya Let´s Clean Europe, dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Els dos municipis , els únics del Berguedà que hi participen, han organitzat activitats de recollida de residus als seus entorns naturals.

Bagà acollirà la jornada, organitzada per l´institut Alt Berguedà, el proper divendres pels entorns del municipi. A Guardiola tindrà lloc dissabte. L´Ajuntament de Guardiola ha tornat a apostar per participar d´aquesta jornada, després que ho fes per primer cop l´any passat. El regidor Boris Lapuerta ha explicat que l´objectiu és informar a al ciutadania sobre la importància de respectar el medi ambient i de «conscienciar als veïns que tots tenim responsabilitat sobre l´entorn natural que tenim a tocar».

El punt de trobada a Guardiola serà la plaça Nova de l´Església. A partir de les 10 del matí, després d´una petita presentació i d´un apunt sobre la importància de reciclar i de mantenir net l´entorn natural, els participants es dividiran en equips per començar a recollir residus als entorns de la vila. Lapuerta ha detallat que s´actuarà als mateixos espais de l´any passat, «que són els més visibles i també els que més s´embruten». Així es netejarà la zona de la font del Panxut, la font de l´Avellaner, als entorns de la piscina municipal i els marges del Llobregat i el Bastareny. Els residus recollits es comptabilitzaran i es reciclaran en contenidors a la mateixa plaça.

L´any passat van participar a la iniciativa una cinquantena de veïns, sobretot famílies i joves, i s´espera que enguany la xifra sigui similar. Durant la campanya es van recollir més de 200 quilos de deixalles. Per a Lapuerta és important la implicació dels veïns i de les entitats.