La Bauma dels Encantats ha celebrat aquest cap de setmana a Berga el 30è aniversari de la seva parella de gegants, el Penina i la Gosolana. L'acte central s'ha celebrat avui diumenge, amb una trobada de gegants on hi han participat 10 colles d'arreu de Catalunya, amb gairebé una trentena de gegants. Els grups han anat des de la carretera de Solsona fins a la plaça de Sant Pere, acompanyats per l'Escola Municipal de Música de Berga. Les diverses colles han fet els seus balls i els gegants de la Bauma han pogut fer el Ballet de Déu. L'alcalde de Berga que va veure néixer la parella de gegants, Agustí Ferrer, ha fet un discurs de tancament, que s'ha vist interromput per la pluja.

Els actes, però, van començar ahir, amb una cercavila amb el Penina i la Gosolana, amb una xaranga convidada, que va recórrer el carrer Ciutat des de la plaça de les Fonts fins a la plaça de Sant Pere. Tanmateix, aquest matí de diumenge s'ha fet la plantada de gegants, davant el Pavelló de Suècia, amb el corresponent esmorzar per a totes les colles.

La presidenta de La Bauma dels Encantats, Elisabet Casals, ha valorat que els dos dies han funcionat molt bé i tothom ha sortit satisfet. «Ahir la cercavila era especialment dedicada a animar la gent, i avui, tot i la pluja que ha espantat una mica, ha anat molt bé», ha explicat. Més enllà de celebrar l'aniversari, l'entitat tanmateix es plantejava altres objectius. D'una banda, involucrar un bon grapat de gent, cosa que consideren que s'ha complert, especialment al veure que s'hi acostava força gent de Berga i, d'altra banda, «impulsar els gegants, una tradició que s'està perdent una mica», ha dit la presidenta.