La Diputació de Barcelona ha finalitzat els treballs de restauració de la volta de la nau i la coberta de l'esglesiola de Sant Climent de Torre de Foix, a Guardiola de Berguedà. Es tracta d'una petita església del segle XI, amb una sola nau d'origen romànic, un campanar d'espadanya i situada en un entorn natural, que forma part d'un conjunt edificat juntament amb una masia fortificada anomenada Torre de Foix, que és de propietat privada. El pressupost de l'actuació ha suposat una inversió de 92.340 euros que han servit per garantir l'estabilitat del monument i la seva conservació. Entre d'altres, els treballs han consistit en la neteja en profunditat dels elements vegetals que recobrin els murs, la consolidació estructural dels murs i la restitució de la nau amb formigó armat blanc.

Els treballs, dirigits pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), han suposat la reconstrucció de la volta de la nau de l'església, que portava abandonada des de fa més de mig segle, així com de neteja de la vegetació que cobria les restes i de consolidació dels murs que presentaven greus problemes d'estabilitat.

L'actuació realitzada s'ha formalitat a partir d'un conveni de cessió entre la propietat i l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà per vint anys, fet que va permetre obtenir recursos de la Diputació de Barcelona a través del programa de suport a l'economia productiva local i del Pla de concertació.

Els treballs han consistit en la neteja en profunditat dels elements vegetals que recobrien els murs i la part de la volta que quedava, la retirada de la runa de l'interior produïda per l'enfonsament de la volta, la consolidació estructural dels murs i l'absis amb coberta de lloses i la restitució de la nau amb formigó armat blanc i nova coberta de teula.