El berguedà Sergi Rodríguez 'Teti' no haurà d'ingressar a presó. L'Audiència de Barcelona ha acordat suspendre-li la pena d'un any, segons ha anunciat Alerta Solidrària, i descarta així la petició de la fiscalia, que demanava que el jove condemnat per agredir a un regidor del PP durant la Patum de l'any 2012 entrés a presó tot i no tenir antencedens i una pena inferior a dos anys.

El fiscal considerava que no va ser un "acte aïllat" sinó un "acte més del fustigament al qual està sotmès des de fa temps el regidor". També assegurava que es tracta d'un "atac frontal a l'Estat de Dret encarnat en un representant públic" i lamentava que l'acusat no ha tingut "cap ombra de penediment".

D'altra banda, remarcava que l'agressió no va ser un 'calvot', sinó un "cop de puny" que tenia l'objectiu de "desacreditar el principi d'autoritat pública". L'argumentació de la fiscalia per oposar-se a la suspensió de la pena de presó de Sergi Rodríguez es basava en què "l'aplicació automàtica del benefici de suspensió provisional de la pena restaria transcendència a la consciència del jove a l'acte criminal". El fiscal encarregat del cas lamentava que el condemnat "no ha mostrat el menor remordiment pel que va fer".

En una breu vista oral, a la qual l'acusació particular va arribar tard i no va poder accedir la premsa, la representant de la fiscalia, que no era la mateixa que va interposar la petició de suspensió de la pena, va reafirmar els seus arguments, recordant que la pena ja es va rebaixar per aplicació el Codi Penal més favorable a l'acusat. L'acusació particular li va donar suport, mentre que la defensa s'hi va oposar. Diversos membres del grup de suport al jove es van concentrar al matí davant les portes de l'Audiència de Barcelona.

L'origen del cas

El jove berguedà va ser condemnat a un any de presó i 1.080 euros de multa per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, després que el 2012, durant el Passacarrers de la Patum, donés un suposat calbot a Joan Antoni López Noguera, regidor en aquells moments del PP a l'Ajuntament de Berga. Per aquests fets, primer qualificats de falta, tot i que després considerats com a delicte, es van demanar inicialment quatre anys i nou mesos de presó per al jove berguedà, així com una multa de 3.600 euros. Finalment, però, durant el judici el ministeri fiscal i l'acusació van rebaixar la petició a un any de presó, d'acord amb el nou Codi Penal i amb la gravetat dels fets.

Durant el judici, el jove va negar haver agredit a López Noguera, mentre que l'edil va assegurar que va rebre "un cop de puny al cap". Malgrat que no va reconèixer qui li va donar, un testimoni col·laborador del cordó de seguretat va indicar que va veure una "mà que s'alçava" i que, en girar-se, es va trobar l'acusat.