L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat un contracte d'obres per valor de gairebé 1 milió d'euros per dur a terme diferents actuacions de millora a les preses dels embassaments de la Baells (Berguedà) i Sant Ponç (Solsonès). Aquestes dues intervencions permetran optimitzar «les maniobres d'alliberament d'aigua i milloraran l'explotació de les instal·lacions, així com també la seguretat», segons han explicat fonts de l'ACA.

A l'embassament de la Baells s'hi farà una inversió de 258.472 euros. Aquests diners serviran per realitzar la reforma del sistema elèctric de la presa «tant de les instal·lacions interiors, el quadre general de comandament i protecció, com de la instal·lació d'enllumenat interior de la presa, entre d'altres». Fonts de l'ACA han informat que aquestes obres «permetran millorar el funcionament de la presa i garantir en tot moment la maniobrabilitat dels òrgans de desguàs». La duració prevista d'aquests treballs, que començaran de forma imminent, és d'onze mesos.

D'altra banda, l'ACA també farà actuacions de millora a la presa del pantà solsoní de Sant Ponç. La inversió en aquest cas és de 725.074 euros, que es destinaran a renovar el desguàs de mig fons (meitat de la presa). Fonts de l'ACA han informat que «aquest òrgan és compost per dos conductes, amb una capacitat màxima per alliberar fins a 5,7 metres cúbics per segon». Les obres «consistiran a adequar les actuals conduccions, canviar les vàlvules actuals de regulació per unes de més robustes que permetran una bona gestió de cabals baixos, així com la instal·lació d'una reixa a l'entrada dels dos conductes». El termini d'execució d'aquests treballs també s'ha previst que sigui d'onze mesos.