Montse Venturós, l'alcaldessa de Berga ha assumit les errades administratives comeses pel patronat de la Patum en relació als acords de l'1 i el 17 de febrer perquè les colles es dotessin o renovessin els seus reglaments interns per garantir-ne la transparència. Tal i com ha avançat Regió7 aquest dijous, les errades de forma han suposat que s'hagin hagut d'anul·lar els acords presos en aquelles dues trobades d'acord amb les conclusions dos informes jurídics. Han votat a favor d'aquesta proposta el govern de la CUP i els grups de CIU, PSC i ICV. ERC hi ha votat en contra. En la seva intervenció Montse Venturós ha exposat que "hi hagut errades, aquest govern les assumeix" i ha instat a treballar " per dotar el patronat de les eines necessàries per treballar per al dignitat de la festa".

La batllessa ha exposat que l'actual forma jurídica del patronat com a òrgan consultiu (abans era un organisme autònom municipal) fa que no tingui potestat per imposar decisions com les preses en el seu dia, tal i com recullen els dos informes jurídics. D'aquí que el proper pas sigui "dotar d'una estructura el patronat". En el ple de dijous el govern ha hagut d'entomar les crítiques del principal grup de l'oposició CiU. La seva regidora Maria Antònia Ortega ha dit al govern que els saps greu assabentar-se de les seves decisions a través de la premsa. I també que "es digui que no hem aportat cap solució". Ortega ha dit que el seu grup ha "estès la mà" al govern de la CUP per treballar plegats per resoldre els conflictes al voltant d'aquest tema.

La regidora ha desitjat "una bona Patum" i ha assegurat que "estem convençuts" que la celebració es desenvoluparà amb tranquil·litat. Per la seva banda Ermínia Altarriba ha fet autocrítica dient que els problemes de model i funcionament del patronat de la Patum venen de lluny. "Les coses s'han fet malament durant molts anys". Pel que fa als recursos presentats han dit que tenen dubte legals que s'hagin d'admetre. I ha lamentat que "únicament la comparsa dels plens i maces" on s'ha obert la crisi interna per l'expulsió de tres dels seus membres "no ha volgut fer procés reformador". Altarriba ha dit que "el recurs d'alçada l'han guanyat però no ens convenceran". Un cop s'ha votat aquest punt els membres de colles patumaires han abandonat la sala de plens