Els treballs d'urbanització dels Pedregals van començar el febrer de l'any 2009 i sobre el paper s'havien d'haver acabat un any més tard. Actualment, 8 anys després, aquesta actuació encara no s'ha acabat i tampoc hi ha cap calendari previst per enllestir-la. El problema de fons continua sent el mateix: alguns dels 26 propietaris afectats per aquesta actuació no han pagat les quotes que els pertocaven, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps. L'Ajuntament ha hagut de cobrar els impagats utilitzant, com ja ha fet altres vegades, la via del constrenyiment.

Fins ara el projecte ha tingut dues empreses executores. La inicial va ser Emcofa, que al seu dia va presentar suspensió de pagaments. Abans ja havia advertit que deixava l'obra perquè no cobrava. La segona ha estat Àrids Romà, a qui es van subrogar els treballs. En el seu dia el consistori va haver de pagar 21.220 euros per tenir les obres aturades. Una clàusula del contracte l'obligava a pagar cada mes 2.11 euros a la constructora mentre o es reprenguessin els treballs.

El projecte es va adjudicar per 2.935.000 euros. Fins ara s'han executat i certificat treballs per valor de 2.395.000 euros. Resten per fer treballs per valor de 540.000 euros. Oriol Camps ha explicat que falten per fer paviments, moviments de terres i treballs relacionats amb el subministrament elèctric. Aquesta urbanització «està molt més acabada del que pugui semblar», ha exposat.

Per a l'actual regidor d'Urbanisme, la solució per treure de l'atzucac aquests treballs dels Pedregals passa per trobar una empresa que es faci càrrec de les actuacions que falten i les finalitzi. Pel que fa als cobraments pendents de les obres ja realitzades i que alguns propietaris no han pagat, el regidor ha dit que l'Ajuntament les cobrarà pel procés de constrenyiment com es fa en aquests casos.

L'equip de govern de la CUP va proposar al ple d'anit la liquidació i extinció del contracte d'urbanització dels Pedregals. Els grups de CiU, ERC i PSC van demanar que el tema es deixés sobre la taula perquè no han tingut temps d'estudiar l'expedient. I van criticar que s'hagués de tractar amb caire d'urgència. Al final l'executiu va acceptar deixar-ho sobre la taula i tractar el tema en un ple el juliol. El secretari, Antoni Pérez, va advertir que no es pot garantir que aquest acord es pugui portar a un proper ple perquè l'acord entre el govern i l'empresa preveia que s'aprovés al ple d'ahir.