03 de juny de 2017
03.06.2017
40 Años
40 Años

L'alcaldessa assumeix les errades comeses en el conflicte amb els plens

Montse Venturós reitera la necessitat de dotar el patronat de la festa de les eines necessàries

02.06.2017 | 23:42

L'alcaldessa de Berga ha assumit les errades administratives comeses pel patronat de la Patum en relació amb els acords de l'1 i el 17 de febrer perquè les colles es dotessin o renovessin els seus reglaments interns per garantir-ne la transparència. Tal com va avançar Regió7 dijous, les errades de forma han suposat que s'hagin hagut d'anul·lar els acords presos en aquelles dues trobades que van ser re-corregudes per membres de diferents colles. Al ple de dijous van votar-hi a favor el govern de la CUP i els grups de CIU, PSC i ICV. ERC hi va votar en contra.

La dirigent berguedana va reiterar l'aposta del govern «per dotar el patronat de les eines necessàries per treballar per la dignitat de la festa». Al ple el govern va entomar les crítiques del principal grup de l'oposició, CiU. La seva regidora Maria Antònia Ortega va dir al govern que els saps greu que «es digui que no hem aportat cap solució». Ortega va dir que el seu grup ha «estès la mà» al govern per treballar plegats i no se'ls ha tingut en compte.

D'altra banda, Ermínia Altarriba va fer autocrítica dient que els problemes de model i funcionament del Patronat de la Patum vénen de lluny. Va lamentar que «únicament la comparsa dels plens i maces», on hi ha la crisi, «no ha volgut fer el procés reformador». Va assegurar que «el recurs d'alçada l'han guanyat, però no ens convenceran».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema