10 de juny de 2017
10.06.2017
40 Años
40 Años

Els regidors d'ERC també sortejaran els salts de plens que els pertoquen

10.06.2017 | 09:20

Els tres regidors del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Berga van anunciar, ahir a la tarda, que també lliuraran els seus salts de plens perquè siguin sortejats entre la ciutadania, seguint la iniciativa impulsada pel govern de la CUP com a desencadenant de la crisi de la comparsa.

Els republicans troben «encertada» la decisió que ha pres l'equip de govern amb relació a recuperar el control de la comparsa dels plens i el sorteig d'alguns dels salts, ja que aquest ha estat en bona part el posicionament del grup republicà des de bon començament. La formació va explicar, que per aquest motiu, també hi volen prendre part i que «els tres salts dels regidors d'ERC els posem a la bossa comuna que se sortejarà dimarts que ve», van aclarir. Per tant, l'Ajuntament de Berga finalment sortejarà 152 salts i no els 149 inicialment anunciats, tal com ja va explicar aquest diari ahir.

Tot i aquest posicionament, al costat del govern de la CUP, el grup d'ERC també va llançar una crítica cap als responsables municipals. Els republicans creuen que la decisió que han pres «ha estat molt precipitada» i lamenten que no hagi estat acordada prèviament amb la resta de grups municipals amb el corresponent debat que creuen que es mereixia. Segons els republicans, «la veritable assemblea i la més representativa de la ciutat és el ple de l'Ajuntament». En aquest sentit, van destacar que no es tracta de la primera vegada que el govern actua per la seva banda sense tenir en compte els grups de l'oposició.

Finalment, van exposar que tot l'afer de la comparsa dels plens «ha de ser un punt d'inflexió important per a l'obertura i la democratització de la festa». És per això que el grup dels republicans va voler-se comprometre a treballar un cop finalitzada la festa d'enguany «per presentar propostes per tal que la Patum del 2018 sigui molt més transparent i democràtica».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema