L'Ajuntament de Berga inicia avui els treballs d'instal·lació i substitució de l'enllumenat públic de la ciutat, valorats en 2,5 milions d'euros, finançats íntegrament mitjançant un crèdit a 10 anys sense interès provinent de fons europeus.

Després de diverses setmanes de tasques prèvies i organitzatives, els treballs començaran a la serra de Casampons, al castell de Berga, carrer de Fumanya, carrer de Can Basté, al Parany i al barri de Santa Eulàlia. Tant la localització de les intervencions com el tipus de treballs que s'han de fer s'han planificat per no entorpir el desenvolupament de la Patum.

Durant les darreres setmanes, l'empresa adjudicatària dels treballs, Elecnor, ha realitzat diverses tasques preparatòries com per exemple les comandes de materials, els estudis luminotècnics i el muntatge i fabricació en taller de diversos elements per instal·lar les properes setmanes.

Per als pròxims dies està prevista la retirada i substitució de diversos punts de llum i també la millora d'alguns quadres elèctrics. D'aquesta manera, la primera intervenció es durà a terme a la serra de Casampons, on és previst fer el canvi de conductors convencionals per conductors trenats així com la millora de la xarxa elèctrica aèria. Posteriorment, es treballarà a l'entorn del castell de Berga, on es realitzarà el canvi dels punts de llum del vial d'accés, mentre que al carrer de Can Basté, situat a la zona dels Pedregals, es realitzarà la millora del quadre elèctric i la retirada de diversos punts de llum que esdevindran innecessaris.

Pel que fa al carrer de Fumanya, també se substituirà el quadre elèctric, i al Parany s'instal·laran dos nous punts de llum alimentats amb energia solar.

Finalment, al barri de Santa Eulàlia, està previst que es col·loquin dos nous punts de llum fins ara inexistents i es realitzaran tasques de millora en diversos punts de la xarxa elèctrica de l'enllumenat.

Tal com ja va explicar aquest diari, aquesta actuació preveu la substitució de 3.434 punts de llum per altres de tipus led i la renovació de 65 quadres de control elèctrics. Les obres han de suposar un estalvi econòmic estimat de 225.668 euros l'any i també un estalvi de consum gràcies a l'eficiència de les noves lluminàries, i una reducció del 76,40% de les emissions de CO2. L'Ajuntament de Berga pagarà aquesta obra amb un crèdit atorgat per l'Institut de Diversificació i Estalvi d'Energia (Idae) per la totalitat del valor de l'obra, 1.682.424,12 euros, als quals l'empresa ha afegit uns 750.000 euros en concepte de millores.