14 de juny de 2017
14.06.2017
40 Años
40 Años
PATUM 2017

La passada d'aquest migdia marca l'inici de la festa amb el termòmetre a 33 graus

El tabal i els gegants recorren els carrers de Berga amb la primera passada del Corpus d'enguany

14.06.2017 | 21:01
La passada d'aquest migdia marca l'inici de la festa amb el termòmetre a 33 graus

La Patum ja ha començat. Ja no hi ha marxa enrere. Al punt de les 12 del migdia,  les campanes del rellotge de la plaça de Sant Pere han donat pas als repics del tabal que han marcat l'inici de la passada d'aquest dimecres al migdia. El primer acte oficial de la celebració. 

Amb una calor de ple estiu, el termòmetre de la plaça marcava 33 graus a l'ombra, els berguedans s'han aplegat al centre neuràlgic de la Patum per donar el tret de sortida a cinc dies de festa. La gent té ganes de festa, i això s'ha respirat en l'ambient. Les polèmiques de les darreres setmanes relacionades amb la celebració han quedat aparcades per viure una setmana de gresca. 

Al so de la Marxa de la Patum, interpretada per la banda de l'Escola Municipal de Música de Berga, el tabal i els quatre gegants han enfilat cap el barri vell per recórrer els carrers de la ciutat durant la primera passada del Corpus d'enguany. En un ambient familiar, i amb la presència d'un públic més infantil que als salts de la nit, els patumaires han corejat les primeres melodies i han suat els primers salts.  

La passada d'aquest migdia donarà pas al passacarrers del vespre, que s'iniciarà a les 8, a la plaça de Sant Pere. Les maces, les guites i els gegants vells faran l'habitual recorregut oferint salts dedicats als regidors del consistori berguedà. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema