07 de juliol de 2017
07.07.2017

Borredà inicia les obres de la depuradora, un projecte pendent des del 2003

L'ACA espera que l'actuació, valorada en 870.000 euros, estigui enllestida en un termini de deu mesos

07.07.2017 | 16:36
Inici de les obres

L´Agència Catalana de l´Aigua ha iniciat a recentment les obres per construir la depuradora de Borredà. La planta, que suposarà una inversió propera als 870.000 euros, estarà enllestida en un termini aproximat de deu mesos.

Segons fonts de l'ACA, la instal·lació serà de tipus biològic amb fangs activats i tindrà una capacitat per tractar 200 m3/dia, l´equivalent a una població de 1.250 habitants. Un cop tractada degudament, l´aigua es retornarà al torrent del Margansol.

Borredà espera aquest projecte des del 2003, quan va adjudicar-se'n la construcció juntament amb d'altres depuradores del territori. Després d'anys d'entrebancs i problemes i d'una llarga reivindicació per part del consistori de Borredà, estava previst que les obres s'iniciessin el passat mes de novembre. L'oposició d'alguns dels veïns i residents propers a la zona on s'havia de construir al projecte aprovat, van fer que s'aturés el procediment previst. Després de diverses reunions entre els responsables de l'ACA, l'Ajuntament i els veïns i la modificació d'alguns aspectes que preocupaven als opositors, finalment, el col·lectiu veïnal va acceptar el projecte i les obres s'han pogut iniciar.

La depuradora és una fita important per al municipi. Amb aquesta nova instal·lació es podrà donar el tractament adequat a les seves aigües residuals, "tot millorant les condicions sanitàries i beneficiant les condicions de l´entorn, el paisatge i el turisme", han assegurat des de l'ACA.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit