L'objectiu és que l'aplec del Pi de les Tres Branques tingui més participació i poder assolir l'èxit d'assistència que havia tingut, i que va convertir l'acte en una cita obligada del calendari independentista. Per aquest motiu l'Ajuntament de Castellar del Riu, el terme on hi ha el Pi de les Tres Branques, crearà una comissió on seran presents diferents entitats, entre les quals figuren ANC i Òmnium, per dinamitzar ja de cara a l'any que ve l'aplec.

«Aquest any ja hi hem començat a participar en l'organització dels parlaments, i per això hem aconseguit que vinguessin els presidents nacionals de l'Assemblea i Òmnium», destacava el responsable d'ANC a Berga, Lluís Escriche. Per la seva banda, Manel Escobet assegurava que «ara, més enllà dels parlaments, s'hi fan poques activitats» i la idea «és organitzar activitats que atraguin la gent al pla de Campllong».

L'Ajuntament de Castellar del Riu ja va expressar l'any passat la necessitat de potenciar l'aplec al Pi de les Tres Branques perquè en els darrers anys s'havia notat una disminució de la participació.